Tvrtka LOVATO KONČAR d.o.o. osnovana je 11. travnja 2019. godine preuzimanjem dijela tvrtke KONČAR-NISKONAPONSKE SKLOPKE I PREKIDAČE d.o.o. od strane tvrtke LOVATO ELECTRIC SPA. LOVATO ELECTRIC osnovan je 1922. godine u Bergamu u Italiji. U privatnom je vlasništvu i već ga četiri generacije vodi ista obitelj poduzetnika. Tvrtka je fokusirana na razvoj i proizvodnju industrijskih sklopnih uređaja koji se koriste kod izrade strojeva, gradnje električnih postrojenja kao i od strane električara. Kao srednje velika obiteljska tvrtka kroz četiri generacije, Lovato Electric je svojom kvalitetom, uslugom i inovacijama nadmašio globalne konkurente, a danas je prisutan u više od 100 zemalja s 15 podružnica i više od 90 agenata.

Elcon d.o.o. postao je ovlašteni distributer svih proizvoda tvrtke Lovato Končar.

 

Osnovna djelatnost novoosnovane tvrtke LOVATO KONČAR je razvoj i proizvodnja grebenastih i rastavnih sklopki. Bitan segment poslovne strategije tvrtke je postizanje zadovoljstva kupaca isporukom kvalitetnih i pouzdanih proizvoda i usluga što podrazumijeva prepoznavanje potreba i zahtjeva kupaca tijekom razvoja, proizvodnje, isporuke i eksploatacije proizvoda.

Sustavni pristup upravljanju kvalitetom ostvaruje se i unapređuje prema zahtjevima norme ISO 9001 što podrazumijeva ostvarivanje postavljenih ciljeva i trajno poboljšavanje poslovnih procesa. Posebna briga posvećuje se zaštiti okoliša za dobrobit svih zainteresiranih strana. U tom smislu težište je na razvoju proizvoda i primjeni tehnologija sa što manjim nepovoljnim utjecajem na okoliš, uz racionalnu upotrebu energije i materijala. Politika i ciljevi zaštite okoliša ostvaruju se primjenom sustava upravljanja okolišem prema zahtjevima norme ISO 14001.

Neki od proizvoda u KONČAR LOVATO programu su:

 

-Motorski prekidači

– Sklopnici

– Preopteretni releji

– Meki upuštači (SOFT   STARTERI)

– Frekventni prekidači

– Grebenaste sklopke

– Tipkala i sklopke

– Signalni stupovi

– Krajnji prekidači

– Rastavne sklopke

– Modularni sklopnici

– Vremenski releji

– Mjerači nivoa

– Mikro PLC-i i HMI

– AC-DC pretvarači

– Auto. punjači   akumulatora

– Digitalna brojila

– Strujni transformatori