Naši partneri

Nalazite se ovdje : Home / Naši partneri

SEVES SEDIVER

Od 1950. godine Sediver među prvim proizvođačima pokreće razvoj i proizvodnju izolatora za dalekovode. Sediver je danas vodeći svjetski proizvođač staklenih izolatora sa više od 60 godina partnerstva na najprestižnijim dalekovoda projektima širom svijeta, 500 milijuna staklenih izolatora ugrađenih u cijelom svijetu na linijama do 1.000 kV HVAC i 800 kV HVDC te međunarodnom prodajnom mrežom koja pokriva više od 100 zemalja.

Metal-elektro d.d.

Metal-elektro d.d. 

Metal-elektro d.d. je poduzeće koje uspješno posluje od 1960. godine. Osnovna djelatnost je metaloprerađivačka i elektrotehnička. Metal-elektro d.d. zapošljava 80 djelatnika gdje ima visokokvalificirane radnike i stručno osoblje, diplomirane inženjere i tehničare.

Renomirani je proizvođač opreme za Elektrodistribuciju, a unazad nekoliko godina ima 50% stopu izvoza na zahtjevno europsko tržište gdje proizvodi razne metalne konstrukcije za poznate europske proizvođače.

Metal elektro d.d. utemeljen je u Zagrebu 1960. godine pod nazivom „Elektroproizvod“ pod kojim je djelovalo do 1981. godine kada mijenja naziv u Metal-elektro.

Kroz to vrijeme proširuje proizvodni program sa izradom posuda pod pritiskom, metalnih stupova za rasvjetu, metalnih konstrukcija, rasvjetnih tijela, grijaćih tijela i eksplozivno zaštićenih tijela, uređaja za željeznicu, lijevanja obojenih metala i servis elektrotehničkih aparata i ostalih vlastitih proizvoda.

Od 1990. godine Metal-elektro je dopunio proizvodni program sa programom za elektroprivredu koji sada zauzima značajno mjesto u proizvodnom kapacitetu Metal-elektra. U tom programu proizvodi nekoliko vrsta rastavljača za vanjsku montažu do 36 kV, stupnih i kabelskih

trafostanica 20(10)/0,42 kV, te je do sada na tržištu isporučio preko 10.000 raznih rastavljača i rastavljač sklopki, preko 1.500 trafostanica na čelično-rešetkastom i betonskom stupu i više od 2.300 niskonaponskih sklopnih blokova.

Metal-elektro trenutno zapošljava 80 djelatnika i ostvaruje godišnji prihod od cca 5.000.000,00 €. Metal-elektro d.d. je privatizirana firma i radi prema Zakonu o trgovačkim društvima Republike Hrvatske.

Unazad nekoliko godina svoje proizvode plasirali su i u Italiju, Njemačku, Austriju, Poljsku, BiH, Kosovo, Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju, Grčku, itd., a trenutno im je izvoz više od 50% ukupnog prometa.

Daljnji rast i razvoj Metal-elektro ostvaruje proširivanjem asortimana novim proizvodima, što se kod njih može vidjeti i otvaranjem novog programa parkirnih sistema koji se najčešće koriste u stambenim zgradama ili u bilo kakvim objektima gdje se javlja problem sa nedostatkom parkirnih mjesta.

SEVES CERAM - PPC INSULATORS:

SEVES CERAM – PPC INSULATORS:

PPC Izolatori je vodeći proizvođač izolatora izrađenih od porculana za trafostanice, nadzemne vodove te razne specijalizirane primjene do 1200kV AC i 800kV DC napona.

ETI - ELCON

ETI

Od 1950. godine do danas ETI se razvio u jednog od vodećih svjetskih proizvođača rješenja za stambene i poslovne instalacije te distribuciju električne energije kroz niski i srednji napon. Posebnost proizvodnje je i izrada tehničke keramike. Koncern ETI danas zapošljava više od 1600 djelatnika. Posluje u više od 60 država na svim kontinentima. Velik značaj daje se certificiranju proizvoda i ulaganju u razvoj.

Metal Product -Elcon

METAL PRODUCT

Privatna obiteljska tvrtka osnovana je 1967. godine i danas zapošljava 200 djelatnika.

U njihovim proizvodnim halama i uredima na više od 13.000 m2, primjenom moderne tehnologije proizvode i razvijaju:

 • Elektroopremu
 • Kabelski spojni i ovjesni pribor
 • Opremu za izolirane i neizolirane mreže
 • Lijevanje obojenih metala tlačnim i kokilnim lijevom
 • Strojnu obradu metala klasičnim i CNC strojevima
 • Izradu metalnih konstrukcija

Svi proizvodi koji izlaze iz razvojno-konstrukcijskog odjela izrađeni su uz pomoć CAD/CAM tehnologije što garantira kompatibilnost i uspješnost u globalnom svijetu poslovanja.

Godine 1997. uveli su standard ISO 9001., a 2002. ISO 14001. Od 2012. posjeduju NATO i EU certifikat poslovne sigurnosti razine “Tajno”.

Dalekovod proizvodnja - Elcon

DALEKOVOD PROIZVODNJA

U više od 65 godina svog postojanja DALEKOVOD je izrastao u veliku tvrtku čija je kvaliteta prepoznata u više od 80 zemalja diljem svijeta. Svjestan da su mu ključna prednost znanje i stručnost zaposlenika, DALEKOVOD stalno ulaže u njihovo obrazovanje i usavršavanje. Pored toga, zaštita zdravlja zaposlenika, posebno na zahtjevnim projektima, jedan je od glavnih prioriteta tvrtke. Kao društveno odgovorna tvrtka, DALEKOVOD posebnu pažnju posvećuje i zaštiti prirode kroz uspostavljen i primijenjen sustav upravljanja okolišem te djeluje u skladu s načelima održivog razvoja.

Proizvodi:

 • Ovjesna i spojna oprema do 750 kV, čelične konstrukcije, rešetkasti i poligonalni stupovi
 • Sabirnice, spojna oprema, čelične konstrukcije
 • Rasvjetni stupovi i ograde Portali i oprema za ceste Portali i oprema za kontaktnu mrežu za željezničku infrastrukturu

Siemens - Elcon

SIEMENS

Siemens Hrvatska vodeći je isporučitelj proizvoda, rješenja i usluga za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, industrijsku automatizaciju i pogonsku tehniku. Tvrtka također nudi specifična rješenja za industriju nafte i plina. Težište poslovanja sve je više na uslugama poput montaže, puštanja u pogon i održavanja u već spomenutim područjima, što doprinosi dugoročnom održivom uspjehu tvrtke i partnerstvu s domaćim gospodarstvom.

Siemens Hrvatska dio je globalnog koncerna Siemens i slijedi korporativnu strategiju Vision 2020 koja polazi od dominantnih trendova na tržištima diljem svijeta – digitalizacije, globalizacije, urbanizacije, demografskih i klimatskih promjena, zatim konkurentskog okruženja te potreba kupaca, partnera i društava. U skladu s tim Siemens je dugoročno strateški usmjeren na područja elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije.

U Hrvatskoj je Siemens prisutan preko 125 godina. Siemens Hrvatska trenutno zapošljava oko 300 ljudi u Zagrebu te regionalnim uredima u Splitu i Rijeci.

Dietzel

DIETZEL UNIVOLT

Obiteljska tvrtka koja djeluje na globalnoj razini. Vodeći su Europski proizvođač kanalica, cijevi i uzemljenja za električne instalacije. Njihova godišnja proizvodnja kanala i cijevi iznosi preko 120 milijuna metara. To je jednako duljini cjevovoda, kružeći 3 puta oko ekvatora ili drugim riječima, proizvodni kapacitet od 500 metara u minuti s radom 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Iskra zaščite

ISKRA ZAŠĆITE

Jedan od vodećih proizvođača prenaponskih zaštitnih uređaja (odvodnika prenapona) za različite sisteme. U izradi svojeg asortimana proizvoda koriste standardne tehnologije zaštite poput varistora i nove tehnologije  Safetec-TCG koja uključuje plinski odvodnik, varistor i termo član. Glavni proizvodi i usluge koje nude su prenaponska zaštita za niskonaponske mrežne sustave  prenaponska zaštita za nadzemne naponske mreže, iskriša za izjednačenje potencijala (Isolating spark Gap), prenaponska zaštita za PV sustave (Photovoltaic Systems),  prenaponska zaštita za vjetro generatore (Wind Turbine Systems), prenaponska zaštita za podatkovne i signalne linije (Data and Signal Systems), prenaponski moduli za telekomunikacije (Telecommunications), prenaponska zaštita za srednjenaponske sustave (Medium Voltage Power systems) te prenaponska zaštita za pojedinačne uređaje (Terminals and Equipment).

Erico - Elcon

ERICO

Erico je vodeći dizajner, proizvođač i ponuđač visokokvalitetnih tehničkih, metalnih proizvoda za različite primjene u elektrotehnici, visokogradnji, niskogradnji te željeznicama. Dio je svjetski poznate grupacije PENTAIR. ERICO proizvodi i usluge prepoznati su u svijetu kao rješenja čija ugradnja štedi na troškovima i radnoj snazi. Ista misija nastavlja se i u godinama koje dolaze: i dalje proizvoditi vrhunske, inovativne i tehnološki napredne proizvode, istovremeno nudeći još višu razinu servisnih usluga. Već prepoznati programi ERICO su: CADDY  ovjesni pribor za električne i mehaničke instalacije, CADWELD metoda električnih spojeva, ERICO proizvodi za željeznicu i industriju, ERIFLEX elementi za niskonaponsku distribuciju energije, ERITECH proizvodi za električnu zaštitu objekata te LENTON betonski proizvodi.

EURO 2000

EURO 2000 je jedan od vodećih Europskih proizvođača metalnih i metalno plastificiranih gibljivih cijevi. Uz cijevi, proizvode i pribor te ostale elemente potrebne za kvalitetnu zaštitu  električnih kabela.

KONČAR

Temeljna djelatnost grupe Končar je proizvodnja opreme i postrojenja za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, kao i opreme za primjenu u području transporta i industrije. Osnovan 1921., KONČAR danas u svom sastavu ima 18 ovisnih i jedno pridruženo društvo s oko 3700 zaposlenih. Godišnja prodaja iznosi oko 320 milijuna eura, a više od polovice je ostvareno u izvozu. Tijekom godina proizvodi KONČARA izvezeni su u više od 100 zemalja na svim kontinentima. Strategija KONČARA je daljnji razvoj i povećanje proizvodnje u skladu sa zahtjevima tržišta, s posebnim naglaskom na vlastiti razvoj i društveno odgovorno poslovanje. Proizvod i usluge: projektiranje i izgradnja postrojenja za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije te pripadajuća oprema, elektromotorni pogoni, električna oprema srednjeg i niskog napona, električni aparati niskog napona, istraživanje i razvoj proizvoda.

Elcon ulična rasvjeta

ENERGYPLUS

ENERGYPLUS profesionalna LED rasvjeta logičan je izbor pri odabiru rasvjetnih tijela, bilo da se radi o modernizaciji postojeće rasvjete ili o novom projektu. Svojom efikasnošću, kvalitetom i dugotrajnošću sve više osvaja tržište. U potpunosti je osmišljena i proizvedena u Hrvatskoj.

Soled LED rasvjeta

SOLED

SOLED d.o.o. je tvrtka koja se usko specijalizirala za LED rasvjetna tijela i pripadajuće komponente. Nudeći inovativna rješenja vezana uz rasvjetu, uštedu energije i pružajući vrhunsku uslugu, Soled je naš partner uz kojeg možemo zajedno raditi na uštedi energije i očuvanju okoliša. Asortiman: LED rasvjetna tijela za unutrašnju, vanjsku ili dekorativnu aplikaciju, kućišta za unutrašnja i vanjska LED rasvjetna tijela, napajanja za LED rasvjetu, alu profili za LED rasvjetna tijela.

GENERAL ELECTRIC

GE Lighting je dio divizije kućnih aparata i rasvjete, koja se proteže preko cijeloga svijeta kao vodeća tvrtka u rasvjeti, sustavima i uslugama za komercijalnu, industrijsku i kućnu upotrebu. Tehnologija i inovativnost dio su poduzeća koji agresivno izlazi na tržište sa svojim proizvodima koji se odlično nose sa svim ekološkim zahtjevima sadašnjice.

OSRAM

OSRAM žarulje i rasvjetna rješenja osiguravaju lijep pogled na stvari, pružaju sigurnost i udobnost te učinkovitu uporabu. Već više od 100 godina OSRAM je bio posvećen ” inteligentnoj rasvjeti “. Kao tvrtka koja posluje globalno, potiču socijalno i ekološki osviješteno ponašanje te sponzoriranje umjetnosti i kulture. OSRAM je jedan od dva vodeća proizvođača rasvjete u svijetu. Tvrtkin asortiman obuhvaća čitav niz proizvoda, komponente – žarulje, elektroničke predspojne naprave i opto poluvodiče poput svjetlećih dioda (LED) te svjetiljke, sustave upravljanja i rasvjetna rješenja.

TIM KABEL

Vodeći distributer kabela u Hrvatskoj. Tvrtke koje zastupa na tržištu predstavljaju sve značajnije proizvođače kabela u svijetu:

 • General Cavi S.p.A, Italija
  General Cavi je vodeći talijanski proizvođač kabela, osnovan 1984. godine. Tvrtka ima četiri proizvodna pogona u Italiji i izvozi kabele širom svijeta. Kabeli iz tvornice General Cavi napravljeni su u skladu sa domaćim i inozemnim standardima.
 • NEXANS, Francuska
  Najveći svjetski proizvođač kabela Nexans u svom asortimanu nudi najkvalitetnije gumene kabele Titanex.
 • PRYSMIAN, Italija
  Tim Kabel je ovlašteni distributer Prysmiana – vodećeg globalnog subjekta u industriji kabela s podružnicama u 50 zemalja svijeta koji ujedno ima i 98 proizvodnih pogona.
 • LAPPKABEL, Njemačka
  Lapp Kabel je jedan od vodećih svjetskih proizvođača kabela i vodiča svih vrsta te opreme za kabele. Iz svojih 17 tvornica širom svijeta, u standardnoj ponudi drži preko 40.000 različitih kabelskih rješenja.
 • EBION KABLO, Turska
  Ebion Kablo jedan je od vodećih turskih proizvođača kabela koji se specijalizirao za proizvodnju niskonaponskih bakrenih kabela.
 • NKT, Danska
  NKT Cables je najistaknutiji dobavljač energetskih kabela za elektro-energetski sektor, prvenstveno na tržištu Europe i Kine. Fokus je stavljen na pružanje cjelovitih rješenja za širenje prijenosne i distribucijske mreže (električne infrastrukture) te instalacijske kabele za zgrade (građevinski sektor), žice za automobile (automobilska industrija), žice za lančanice brzih željeznica (željeznički sektor).
 • ETABIR BIRTAS, Turska
  Etabir Birtas Kablo vodeći je turski proizvođač signalnih, telekomunikacijskih kabela te kabela za elektroniku.
 • TOP CABLE, Španjolska
  Top kabel je vodeći španjolski proizvođač kabela, a tvrtka je osnovana 1985. godine. Tvrtka proizvodi cijeli raspon kontrolnih, energetskih, vatrootpornih i kabela srednjeg napona te sa istima opskrbljuje građevinske projekte, željeznicu, rudarstvo, brodogradnju, zrakoplovnu, vojnu i industriju obnovljivih izvora energije.